Dispecerat: 0335 408 707 / 0335 408 708  Fax: 0235 416 111
 Telefonul cetateanului: 0770 109 545
 Email: office@politialocalabarlad.ro 

  ATENȚIE! AUTOVEHICULELE FOLOSITE LA TRANSPORTUL DEȘEURILOR ABANDONATE PE DOMENIUL PUBLIC POT FI CONFISCATE!

  În ziua de 05 octombrie 2023, Poliția Locală Bârlad a fost sesizată cu privire la faptul că pe terenul situat la vest de Cimitirul ”Eternitatea” sunt abandonate diferite deșeuri provenite din construcții.

  Ca urmare a sesizării, o patrulă mobilă s-a deplasat în zona semnalată, ocazie cu care a fost depistat un bărbat de 39 ani și un tânăr de 19 ani, care au transportat cu o autoutilitară deșeuri provenite din construcții, ce au fost abandonate pe un teren viran.

  În urma verificării autoutilitarei, s-a constatat că inspecția tehnică periodică este expirată, situație care a determinat informarea Biroului Rutier din cadrul Poliției mun. Bârlad. Agenții de poliție rutieră au luat măsura sancționării contravenționale și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

  Pentru abandonarea deșeurilor în alte locuri decât cele destinate depozitării deșeurilor inerte, polițiștii locali au aplicat o sancțiune contravențională, cu amendă. Totodată, incidentul a fost transmis Comisariatului Vaslui al Gărzii de Mediu, care a continuat verificările. Comisarii Gărzii de Mediu au constatat că deținătorul autoutilitarei nu deține documente pentru transportul deșeurilor și au aplicat măsurile legale, inclusiv măsura complementară de indisponibilizare a autoutilitarei în vederea confiscării.

  PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BÂRLAD ȘI POLIȚIA LOCALĂ BÂRLAD recomandă cetățenilor municipiului Bârlad, care dețin deșeuri provenite în urma lucrărilor de renovare sau construcții, să solicite S.C. CUP S.A. ridicarea, transportul și depozitarea în locurile amenajate în acest scop.

  Este foarte important de reținut faptul că este interzisă aruncarea sau abandonarea deșeurilor de orice fel în alte locuri decât cele anume amenajate. Nesocotirea măsurile de protecția mediului și a sănătății populației, atrage răspunderea administrativă, inclusiv de confiscare a mijloacelor de transport folosite la săvârșirea contravențiilor.

   

  confiscare 4
  confiscare 2
  confiscare 3
  confiscare 5
  confiscare 5
   

  Situaţii de urgenţă

  Pentru situatii de urgenta apelati la nr. de telefon: 
  0770 109 545
  Pentru sesizari online click aici

  Statistică trafic

  Astăzi15
  Ieri70
  Săptămana332
  Lună85
  Total61498
  23-12-02
  Politia Locala BarladWebMail Politia Locala Barlad