Dispecerat: 0335 408 707 / 0335 408 708  Fax: 0235 416 111
 Telefonul cetateanului: 0770 109 545
 Email: office@politialocalabarlad.ro 

  NERESPECTAREA REGULILOR DE DEPOZITARE A DEȘEURILOR!

  Primăria municipiului Bârlad prin Direcția Edilitară, cu sprijinul Poliției Locale Bârlad și în cooperare cu operatorul de salubritate S.C Urbana S.A., a organizat multiple activități de informare a populației cu privire la obligația depozitării deșeurilor, în mod selectiv și numai în recipientele amplasate la punctele de colectare gospodărești, amenajate în zona blocurilor de locuințe.

  Cei mai mulți concetățeni s-au conformat recomandărilor adresate, desprinse din actele normative care reglementează acest domeniu.

  Spre exemplu, redăm prevederile alin. 3, art. 36 din Ordinul 119/2014 privind Normele de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei din 04.02.2014:

  ”Cetăţenii sunt obligaţi să respecte întocmai măsurile stabilite de primărie pentru asigurarea igienei publice şi salubrităţii localităţii, precum şi regulile elementare de igienă în gospodăria sau locuinţa proprie, astfel încât să nu creeze disconfort vecinilor şi să nu constituie pericol pentru sănătatea publică a comunităţii.”

  Cu toate acestea, sunt sesizate direct sau prin intermediul rețelelor de socializare, multiple situații de nerespectare a legislației, care au determinat din partea poliției locale intensificarea măsurilor de combatere a acestui fenomen.

  De la începutul lunii octombrie 2023, activitățile planificate au vizat punctul de colectare a deșeurilor de pe strada Ion Creangă, de pe strada Vasile Pârvan, lângă gardul Spitalului Municipal de Urgență ”Elena Beldiman”, precum și strada Căpitan Gr. Ignat, zona fostei societăți ”Abrom”, unde punctul de colectare a fost desființat.

  Pentru încălcarea prevederilor HCLM nr. 22/2002 și HCLM nr. 189/2015 au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 5700 lei și 4 sancțiuni cu ”avertisment”.

  Concluziile evidențiate (din nou), în urma intervențiilor din această perioadă sunt următoarele:

  - La punctele de colectare situate în apropierea cartierelor de case sunt depozitate deșeuri menajere, vegetale, inerte sau de dimensiuni mari, desi cetățenii care locuiesc la case beneficiază de ridicarea deșeurilor în baza programului stabilit de operatorul de salubritate;

  - La punctele destinate depozitării deșeurilor menajere se depozitează deșeuri din alte categorii (mobilier, provenite din construcții, anvelope, etc), care nu sunt ridicate de operatorul de salubritate. Pentru ridicarea și transportul deșeurilor enumerate între paranteze, rugăm cetățenii să se adreseze SC CUP SA.

  - Cu toate că un punct de colectare a fost relocat, fiind amplasate panouri de informare în acest sens, cetățenii au depozitat în continuare pe domeniul public cantități mari de deșeuri;

  Atragem atenția cu privire la respectarea legislației referitoare la protejarea mediului și cu privire la riscul de a fi indisponibilizate autovehiculele folosite la transportul deșeurilor depozitate în alte locuri decât cele amenajate în acest scop.

   

  rsz deseuri 1

  rsz deseuri 2

  rsz deseuri 2

  rsz deseuri 3

  rsz deseuri 4

  rsz deseuri 5

  rsz deseuri6

  rsz deseuri 7

  Situaţii de urgenţă

  Pentru situatii de urgenta apelati la nr. de telefon: 
  0770 109 545
  Pentru sesizari online click aici

  Statistică trafic

  Astăzi50
  Ieri108
  Săptămana528
  Lună1514
  Total75132
  24-05-18
  Politia Locala BarladWebMail Politia Locala Barlad