Dispecerat: 0335 408 707 / 0335 408 708  Fax: 0235 416 111
 Telefonul cetateanului: 0770 109 545
 Email: office@politialocalabarlad.ro 

  ATENȚIE! PRIMĂRIA BÂRLAD VINE ÎN SPRIJINUL PERSOANELOR FĂRĂ ADĂPOST

  Toamna, cu farmecul și concertul de culori de o frumușețe amețitoare, aduce și nopți mai lungi cu temperaturi în scădere.

  În acest context, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BÂRLAD informează că persoanele fără adăpost au posibilitatea de a fi cazate în centrul amenajat pe strada Metalurgiei, la intrarea în curtea ”Centrului de Afaceri”. În această locație sunt amplasate un număr de cinci containere, racordate la toate utilitățile și pregătite pentru a-i primi pe cei care au nevoie.

  Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bârlad și Poliția Locală Bârlad au luat măsuri în fiecare sezon rece pentru a depista și conduce la Adăpostul temporar pe acele persoane care nu dețin locuințe sau adăpost, după ce au fost examinate medical și cu condiția de a respecta prevederile regulamentului de organizare și funcționare a centrului.

  Din nefericire au existat și oameni care au refuzat ajutorul oferit și au preferat să petreacă nopțile în diferite locuri dosnice ori în imobile insalubre. Aceștia nu înțeleg pericolele la care se expun.

  Un eveniment cu urmări nedorite s-a produs în dimineața zilei de 19 octombrie.

  La ora 07.25 aerul rece prevestea o zi mohorâtă. Polițistul local Stafie Cosmin se grăbea să ajungă la serviciu, știind că-l așteaptă o zi cu multe sarcini. În interiorul parcului de joacă pentru copii, amenajat lângă blocul unde locuiește, a observat un bărbat întins pe o bancă. S-a îngrijorat cu gândul că omul petrecuse noaptea acolo. S-a apropiat și a a verificat semnele vitale ale celui nemișcat. Participase la niște cursuri de prim - ajutor și a fost preocupat de a-și însuși noțiuni elementare de intervenție. Bărbatul nu era conștient, nu respira, nu avea puls. Polițistul local i-a degajat căile respiratorii și a solicitat sprijin de specialitate prin intermediul Serviciului Național Unic de Urgență 112. A alergat la mașină și a luat o pătură cu care a acoperit trupul inert. Nu a renunțat la dorința de a salva o viață. A aplicat masaj cardiac cu 30 compresii toracice, însoțite de două ventilații. La scurt timp a sosit și echipajul medical, care a continuat manevrele de resuscitare. Victima era în șoc hipotermic din cauza temperaturilor scăzute. A fost transportat la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman”.

  Timpul rece a făcut o victimă.

  Oameni buni, nu refuzați ajutorul oferit de autorități!

  aadapost 1
  adapost 2
  adapost 3
  adapost 3

  Situaţii de urgenţă

  Pentru situatii de urgenta apelati la nr. de telefon: 
  0770 109 545
  Pentru sesizari online click aici

  Statistică trafic

  Astăzi9
  Ieri70
  Săptămana326
  Lună79
  Total61492
  23-12-02
  Politia Locala BarladWebMail Politia Locala Barlad